26 mei 2011

Хубави хора

Ооооо Бай Вълчо, мокро а?
Днес ходихме да пием в чест на нашия англичанин Марк. Марк имаше рожден ден вчера.
Влизаме ние в заведение NicenSleazy и след 15 мин си намираме сепаренце. Марк, Крис и Аз си пием там и го споделяме с още трима брачеди. По някое време оставаме сами и се появяват момиче и момче на видима възраст 25-26. Сядат те и си пият. След известно време мацката идва при мен и ме кани да споделим масата заедно и да си говорим. Разговорихме се кой какво прави и прочие - Момчето артист, пише пиеси и прави някви графики, а момичето работи в най големия музей в Гласгоу и се занимава с музика - китара и барабани.

Въпросното Сепаре

Към края на вечерта им казах довиждане и им пожелах всичко най-хубаво. А мацката ме прегърна и разцелува толкова искрено, че реших да напиша нещо за тази двойка. Хубави хора, приятни бяха много симпатични. Отворени души. Искам да отбележа, че бяха съвсем трезви също така.

След това се прибрахме пеша. Марк се отправи към неговия апартамент. Хубаво беше.
Павката също дойде за една бира. Видях и Джонас. Джонас е Белгиец живял в Америка и ми е колега от университета. Той пък дошъл да види кой е в заведението.

Се хубави хора.

NicenSeazy отвътре.

Пих 2 бири и 2 Бели Руснака. И това е ! Чао

9 mei 2011

За научния прогрес

Питам аз в какво вярват хората днес.


Няма Религия. Има малко религиозни хора (такива старички) и някви изперкали млади.


Повечето вярващи ги е страх да изявяват вярата си ако се намират на висок пост или имат висок статут. Например големите политици днес никога не биха излезли пред цял свят с изявлението - "Бог това Бог онова, Нека Бога да ни помогне в това начинание" и тям подобни. Вярно, че имат и причини да не го правят ( звучи фанатично най малкото).
Хората в днешно време ходят на църква, не защото имат нуждата от обяснение и смисъл или от модел на подражание, а за да избягат от отговорностите си на модерни хора и да ги покрият с дебел слой сигурност.
Та ако приемем, че религията е мъртва в днешно време, какво ни остава ?
Остава ни другата страна на монетата: Науката


Бог създаде всичко от нищото. Нищото обаче прозира.
Пол Валери



Има Наука. Има много вярващи в научния прогрес.
Това което науката ни дава е НЕсигурност.
Науката се опитва да закове истината с пирон на стената и да каже "Е тва е! Това е То"
Тоя смотан подход мога да му го туря и аз отзад. Рационалисти ли са, Аристотел ли е виновен не знам, но искам да кажа само, че трябва някой да му го каже :
 "Има вероятност ти да си голям идиот" - 100% Някой му го е казал. Пич е тоя, дет му го е казал !



Ето един такъв пич :


"Всяко конкретно нещо е съставено от безкраен сбор отношения. Науките подхождат задълбочено, търсят едно по едно тези отношения и следователно ще им е необходимо безкрайно много време, за да определят всяко едно от тях. Това е първичната трагедия на науката: да работи за резултат, който никога не ще постигне напълно."


Абе я да си ебът майката . За какво ги пиша тези глупости. Не вярвам в Религии и в Науки.

ОТ ТРАГЕДИЯТА НА НАУКАТА СЕ РАЖДА ИЗКУСТВОТО.



Вярвам в Изкуството и в Метафората. Вярвам, че те са най-големите и най-човешките достижения на човека.


Науката е сложен инструмент, с който оцеляваме. Науката не може да дава отговори на НЕнаучни въпроси.


"Индивидът е неразрешим проблем само със средствата на естествените науки и всички опити на биолозите да го определят са се оказали напразни. Не ще знаем кой е Наполеон като индивид, докато някой сериозен биограф не възсъздаде индивидуалността му. А биографията е поетически жанр."


Пещерно изкуство, Испания
Арт уил сейф дъ уърлд ! Нот ЛОВ, Нот Саянс.